Misiune si viziunea

/Misiune si viziunea
Misiune si viziunea 2018-07-11T18:57:51+00:00

Misiune

Misiunea noastra este de a crea o exploatatie apicola de succes in regim cooperatist si de a impartasi aceasta experienta cu apicultorii care adera la valorile noastre si vor sa ni se alature.

Viziune

Albinele sunt vitale pentru existenta umanitatii si apicultura este singura cale prin care se poate sustine o populatie consistenta in mediul actual. Credem cu tarie ca rolul ecologic si cel economic pot fi imbinate armonios in folosul general al umanitatii si cel particular al apicultorului. Apicultura este si poate fi o activitate economica sustenabila total responsabila si ca angajament fata de mediu.

Albinele nu pot supravietui solitare decat eventual in timpul culesului, la fel si apicultorul, individual nu putem trece de un anumit prag de dezvoltare si implicit de rentabilitate. Trebuie sa-ti imparti timpul intre a ingriji albinele, a alerga dupa materiale sau a te ingriji de vanzare. E foarte greu sa fii bun la toate si sa ai si pretul cel mai bun. Noi credem ca doar formele asociative ne pot oferi avantajele unei dezvoltari continue si stabilitatea unei structuri superioare.

Mediul este in profunda schimbare cu urmari in comportamentul si randamentul familiilor de albine. Trebuie sa fim permanent la curent cu aceste schimbari si sa ne adaptam odata cu ele si pentru aceasta avem nevoie de noi tehnologii care trebuie solicitate, verificate, popularizate ceea ce poate fi complicat si costisitor pentru fiecare in parte dar rezonabil pentru noi impreuna.