Cum poti deveni membru ?

/Cum poti deveni membru ?
Cum poti deveni membru ? 2018-07-10T18:05:54+00:00

Cooperativa BIOPRISAKA are din punct de vedere formal 3 tipuri de membri cooperatori dupa cu urmeaza:

Membru cooperator asociat

Este prima etapa de integrare in cooperativa. Dupa completarea chestionarului de candidatura si dupa interviul cu reprezentantul Consiliului de Administratie candidatul acceptat intra intr-o perioada de proba de minim 1 an in care sub indrumarea unui membru cooperator, candidatul urmeaza a asimila si a implementa tehnologia BIOPRISAKA si procedurile aferente pentru achizitii, procesare si vanzare. Candidatul va achita la intrarea in perioada de proba o taxa de inscriere in cooperativa de 200 de lei si din anul urmator o cotizatie anuala de 100 de lei ca fiecare membru cooperator. Cooperativa percepe aceste taxe pentru ca isi doreste membri activi care sa aduca plusvaloare grupului si nu membri formali ineficienti. Conform legislatiei in vigoare membrul cooperator asociat trebuie sa ruleze prin cooperativa 50% din productia sa. Perioada de proba se incheie atunci cand toate tehnologiile si procedurile Cooperativei au fost pe deplin asimilate si integrate, membrul cooperator  a realizat prin cooperativa rulajul legal si in urma rezultatului financiar satisfacator este dispus sa investeasca in cooperativa. Membrul cooperator asociat se bucura de toate avantajele legate de preturile de achizitie si de vanzare dar nu are drept de vot si nici dreptul de a fi ales in Consiliul de Administratie.

Membru cooperator actionar

Dupa depasirea perioadei de proba, cu aprobarea Consiliului de Administratie si al Adunarii Generale membrul cooperator asociat poate deveni membru cooperator asociat daca este dispus sa investeasca in parti sociale ale cooperativei in valoare de 5% din rulajul prin cooperativa din anul anterior dar nu mai putin de  700 lei adica valoarea care a fost initial investita de fiecare membru fondator. Astfel va dobandi dreptul de a vota si de a fi ales in Consiliul de administratie si obligatia de a se implica activ in bunul mers al BIOPRISAKA.

Membru cooperator fondator

Cei care au avut viziunea, curajul, potentialul financiar si vointa de a crea aceasta cooperativa si de a construi un model de succes. Ei au drept de vot si dreptul de a fi ales in Consiliul de Administratie.

Daca doresti sa participi alaturi de noi la un model apicol asociativ de succes te invitam sa parcurgi toate informatiile disponibile pe acest site si daca te regasesti in aspiratiile noastre te invitam sa faci primul pas in a ni te alatura prin solicitarea si completarea chestionarului de candidatura. Impartaseste cu noi experienta si competenta ta apicola. Avem nevoie de tine!